24 Kasım 2013 Pazar

ÇİLEK VE MUZLU PASTA

Yazdan kalma nefis bir pasta tarifi :)
 


MALZEMELER:

  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı ılık su
  • 1 kahve fincanı kakao (25 grlık 1 paket kakao da kullanabilirsiniz.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  •  
    Ölçüler Türk kahvesi fincanıdır.

    Ara Kreması:
    • 2,5 su bardağı süt
    • 1,5 yemek kaşığı nişasta
    • 1,5 yemek kaşığı un
    • 6 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    İçerisine:
    • Muz, çilek
    Üzerine:
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı süt
    Süslemek İçin:
    • 60 gr sütlü çikolata
    YAPILIŞI:
    Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpalım. Ardından suyu ilave edip karıştıralım. Kuru malzemelerin hepsini eleyerek karışıma ilave edelim. 2-3 dakika mikserle çırpıp yağlamış olduğumuz kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
    Kreması İçin: Vanilya haricindeki tüm malzemeleri koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan indirmeye yakın içerisine vanilya ilave edip soğumaya bırakalım. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp dolaba kaldıralım. Pişen keki kalıbından çıkarıp soğumaya bırakalım.
     
     
    İyice soğuyunca ip yardımı ile 2 ye ya da 3 e bölelim. Soğuyan kremayı sürüp üzerine dilimlenmiş muz ve çilek koyalım.
     
     
    Diğer parçayı üzerine kapatalım. Pastamızın üzerini krem şanti ile kaplayalım. Çikolatayı bıçakla ince şekilde keselim. Pastamızın üzerine serperek dilediğimiz şekilde süsleyelim. Dilerseniz pandispanyayı süt yada sulandırılmış reçel ile ıslatabilirsiniz. Buzdolabında vaktiniz varsa 1 gece dinlendirip servis edelim.
     

     
    AFİYETLE KALIN :)

    2 yorum:

    1. bu harika görünüyor ellerinize sağlık ...diyet dinlemiyor insan yemek istiyorum

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Afiyet seker olsun. arada diyeti unutmak kendimizi odullendirmek lazim. :)

        Sil