12 Kasım 2013 Salı

ISPANAKLI PEYNİRLİ BÜZME BÖREK

Böreğin her çeşidini özellikle de ıspanaklı olanı çok seviyorum. Yanına bir de ayran olunca lezzeti daha da dayanılmaz oluyor :)
Kalabalık misafirleriniz için ideal ve kolaylıkla yapılabilecek bir börek :)


MALZEMELER:
  • 6 adet yufka
İç Harcı için:
  • 1 su bardağı beyaz peynir(lor peyniri de kullanabilirsiniz.)
  • 1 kg ıspanak
  • 4 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • sıvı yağ
Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek Otu
Yufkalara serpmek için: Yağ ve su karışımı
 
YAPILIŞI: Öncelikli olarak böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Ispanaklarımızı yıkayıp yemeklik doğrayalım. Soğanlarımızı küp küp doğrayalım pembeleşene kadar kavuralım. bir yemek kaşığı salçayı ekleyelim 1-2 dk salçayla kavurduktan sonra üzerine ıspanağı dökelim ve pişirelim. Suyu kalırsa süzelim. Ispanak harcımız ılındığında içerisine peynirini ekleyelim. 1 adet yufkayı serelim. Üzerine kaşık ile hafif sıvı yağ+su karışımı gezdirelim. ıspanaklı peynirli harcımızdan serpelim. Harcı serptiğimiz yufkanın üzerine bir diğer yufkayı örtelim.
İki ucundan büzelim. bıçak yardımı ile keselim. 4 veya 5 parçaya keselim Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrar edelim. yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye böreklerimizi dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı, az miktarda sıvı yağ(parlaklık vermesi için) ve yoğurt karışımını fırça ile sürelim. susam ve çörekotu serpelim. Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca birez dinlendirip servis edelim.
 
 
 
AFİYETLE KALIN :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder