29 Kasım 2013 Cuma

ŞERBETİ KAYNATILMAYAN KOLAY TATLI

Herkese Merhaba :) Bu gün size oldukça pratik ve lezzetli bir tarifim var. Şerbetli olmasına rağmen oldukça hafif ve tat olarak Kemalpaşa tatlısına çok benzeyen bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz :)


MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ           
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 damla limon suyu
1,5- 2 su bardağı un
 
Şerbeti İçin :
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
 
YAPILIŞI: Şerbeti için: su ve toz şekeri tencereye alıp eriyene kadar karıştıralım ve bir kenara alalım. (şerbet kaynatılmayacak şeker eriyene kadar karıştırılacak.)
Ardından hamur için un haricinde tüm malzemeyi harmanlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayalım. Fındıktan çok az büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsimize 2 cm aralıklarla dizelim. Dilerseniz üzerlerine işaret parmağınızla oyuk oluşturup fındık doldurabilirsiniz.
 
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız tatlıyı büyükçe bir tencereye alalım. Ardından soğuk şerbeti dökelim. arada alt üst yapalım. Biraz dinlendirip servis edelim.
 
 
AFİYETLE KALIN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder