20 Aralık 2013 Cuma

ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE

Fırından çıkınca kaç tane yediğimi hatırlamıyorum :) Ağızda dağılan kıyır kıyır nefis bir kurabiye. Yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Pastaneden alınan tuzlu kurabiyelerden çok daha lezzetli. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında margarin (teremyağ kullandım.)
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı çörekotu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine kullanılacak.)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı )

YAPILIŞI:
Kabartma tozu ve un haricinde tüm malzemeyi harmanlayalım. Yavaş yavaş un ekleyip kabartma tozunu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsimize dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Dilerseniz fındık büyüklüğünde tek lokmalık da hazırlayabilirsiniz.


Kaynak: Cake İn Life - Tarif için çok teşekkürler :)

SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder