15 Aralık 2013 Pazar

KABAK TATLISI

Güzel bir Pazar gününden herkese merhaba :) Tam da mevsimindeyken bu nefis tatlıyı paylaşmak istiyorum. Bol cevizli nefis oluyor. Dilerseniz akşamdan şekere basıp ertesi gün pişirebilirsiniz. Ben şekere basmadan yapıyorum. Çok güzel pişiyor. Buyrun tarife :)


MALZEMELER:

  • 1 kilo balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • Üzerine serpmek için : İri çekilmiş ceviz içi
     
    YAPILIŞI: Kabağın kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyip dilimleyelim. Ardından tencereye alalım. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ilave edelim. En kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim. Yaklaşık 1 saat 15 dakikada pişiyor. Pişen kabak tatlımızı servis tabağına alalım. Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpip servis edelim.
     
     
    AFİYETLE KALIN :)

    2 yorum:

    1. Olsada yesem şimdi ne güzel olurdu.. ellerinize sağlık burdan çok nefis görünüyor :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Keşke hemen gönderebilme şansımız olsaydı :( Çok teşekkür ederim. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)

        Sil