8 Aralık 2013 Pazar

KONKEN BÖREĞİ

Adı her ne kadar börek olarak geçse de nefis bir poğaça aslında :) Ağzıda dağılan harika bir lezzeti var. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

  • İçi Harcı:
    • Ufalanmış beyaz peynir
    Üzeri için:
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı süt
    • Çörek otu
    YAPILIŞI: Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi iyice harmanlayalım. Yavaş yavaş un ekleyelim. Kabartma tozunu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturalım. Hamuru 2 eşit bezeye ayıralım. Bir tanesini alıp merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamuru ilk önce dörde, ardından da elde ettiğimiz her üçgen parçayı 3′e bölelim. Toplam 12 eşit üçgen parça elde ediyoruz. Üçgenin geniş kısmına peynir koyup çok sıkmadan rulo halde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Diğer beze içinde de aynı işlemi yapalım. Ardından üzerine sürmek için yumurta sarısı, süt ve sıvı yağı çırpalım. Hazırladığımız böreklerin üzerine fırça ile sürelim. Çörek otu serpelim.
     
     
    Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
     
     
    Kaynak: Hayat Cafe Tarifleri - Tarif için teşekkürler :)
     
    AFİYETLE KALIN :)

    2 yorum:

    1. Cok lezzetli duruyor ben de denemek isterim ilk firsatta. Sevgiler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkürler :) Tavsiye ederim. Şimdiden kolay gelsin. Sevgilerimle :)

        Sil