8 Aralık 2013 Pazar

LABNELİ POĞAÇA

Labne peynirinin ayrı bir lezzet kattığı nefis bir poğaça. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket labne peyniri (200g)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi İçin:
  • Ufalanmış beyaz peynir
Üzerine: Yumurta sarısı, çörek otu, susam
 
YAPILIŞI:  Un harici tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içimizde yuvarlak açalım. Ortasına ufalanmış peynir koyup tüm kenarlardan kapatıp ortada birleştirelim. Kapattığımız yer altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.


 Fırından çıkınca biraz dinlendirip sıcak sıcak servis edelim.


AFİYETLE KALIN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder