19 Mart 2014 Çarşamba

YOĞURTLU HAVUÇLU PATATES SALATASI

Güneşli bir günden herkese merhaba :) Uzun zaman bloğa yazı yazmayınca giriş yapmak oldukça zor oluyormuş. Şimdi anladım :) Mobilyaydı, beyaz eşyaydı, Motosiklet fuarıydı derken epey ara verdim yazmaya. Şükürler olsun hepsini çok severek aldık. Şimdi sabırsızlıkla mobilya ve beyaz eşyalarımızın evimize gelmesini bekleyeceğim :) Gelinlik ve damatlık dışında geriye ufak tefek şeyler kaldı. Onları da hayırlısıyla tamamlayacağız inşallah. Bu arada boş durmadım :) Tarifler epey birikti. Yeni tariflerimi vakit oldukça eklemeye devam edeceğim. Telefonuma da kavuştum sonunda :) Daha uzatmadan buyrun tarife :)


Malzemeler: 
6 adet patates
6 adet havuç
sıvı yağ
tuz
2 diş sarımsak
yoğurt

Sosu İçin: 
Sıvı yağ, pulbiber, salça

YAPILIŞI: 
Patatesi haşlayıp tuz serpip püre hale getirelim. (Bu aşamada biraz süt ve tereyağı ekleyebilirsiniz. Ablam sevmediği için ben eklemiyorum.) Püre hale getirdiğimiz patatesleri hafif ıslattığımız borcama yayalım. Havuçları soyup rendeleyelim. Ardından az miktarda sıvı yağda soteleyelim. Sotelediğimiz havuçları patatesin üzerine yayalım. Sarımsağı ezelim ve yoğurtla karıştıralım. Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu havuçlu patatesin üzerine yayalım. Sıvı yağı kızdırıp içerisine pulbiber serpelim. Ardından salça da ekleyip az kavuralım. Soğuması için kenara alalım. Salçalı sosumuz soğuduğunda salatamızın üzerine gezdirelim. 


Dilimleyip servis edelim. 



SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

6 yorum:

  1. ellerine sağlık esin. ne tatlı telaşlar yaşıyorsun şimdi. çok güzel günlerin seni beklediğine inanıyorum, Allah'ımın izni ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet şeker olsun. Güzel yorumun beni çok mutlu etti. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım. Amin inşallah. Gerçekten çok güzel telaşlar. Allah isteyen herkese nasip etsin. Sevgi ve muhabbetle :)

      Sil
  2. Çok güzel Allah hepsini sağlıkla huzurla mutluluk içinde kullanmanı nasip etsin.
    Salata şahane görünüyor bende çok seviyorum böyle salataları

    YanıtlaSil
  3. Sağlıklı huzurla kullanmnızı dilerim...Salata çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. patates salatasını da çok severim :) Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. uzun süredir aradığım bi tarih ellerinize sağlık ve umarım inşallah mutlu huzurlu mutlu bir yuvan evliliğiniz olur

    YanıtlaSil