4 Şubat 2014 Salı

ŞEKERPARE

Güne nefis bir tatlı tarifiyle devam edelim istedim. Mutlaka denemelisiniz. Tarif annemin eski tariflerinden hiç şaşmaz. Şerbet ölçülerini kepçe olarak verdim. Bir dahaki yapışımda bardak ölçüsü olarak yazacağım. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin: 
6 kepçe şeker (klasik demir çorba kepçelerinden )
Üzerine çıkacak miktarda su


YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp 15-20 dk kaynatalım. İndirmeye yakın limon damlatıp az kaynatıp ocaktan alalım. Un ve karbonat harici tüm malzemeyi güzelce harmanlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle karbonatı ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Hamurdan parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak tatlıya parmağımız dayanacak sıcaklıktaki şerbeti dökelim ve çekmesini bekleyelim. Arada alt üst edelim. İyice şerbeti çektiğinde servis edebiliriz.


SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

8 yorum:

  1. ah ah bunları değilde benim yaptıklarımı görmelisiniz. bu gün misafirlerime yaptım. yumurta koymadım ondan mı bilmem, tepsiden alamadım öyle bir dağıldılar ki. şekerpare değil, şeker şerbet oldu. ama tadı güzeldi yinede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen arada öyle aksilikler olabiliyor maalesef. Özellikle de misafir geleceği zamanlar daha çok oluyor :) Yumurtanın toparlayıcı etkisi olduğu için dağılma olabilmesi çok normal. Sevgilerimle :)

      Sil
  2. şekerpareye bayılırım enfes gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim. Afiyet şeker olsun. Çok teşekkürler. Sevgilerimle :)

      Sil
  3. hımm sabah sabah nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet şeker olsun canım. Çok teşekkürler. Sevgilerimle :)

      Sil
  4. merhaba
    geleneksel tatlara bayılırım.ellerinize saglık bende beklerim

    YanıtlaSil