Güne nefis bir tatlı tarifiyle devam edelim istedim. Mutlaka denemelisiniz. Tarif annemin eski tariflerinden hiç şaşmaz. Şerbet ölçülerini kepçe olarak verdim. Bir dahaki yapışımda bardak ölçüsü olarak yazacağım. Tarif için buyrun :)
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
6 kepçe şeker (klasik demir çorba kepçelerinden )
Üzerine çıkacak miktarda su
YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp 15-20 dk kaynatalım. İndirmeye yakın limon damlatıp az kaynatıp ocaktan alalım. Un ve karbonat harici tüm malzemeyi güzelce harmanlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle karbonatı ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Hamurdan parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak tatlıya parmağımız dayanacak sıcaklıktaki şerbeti dökelim ve çekmesini bekleyelim. Arada alt üst edelim. İyice şerbeti çektiğinde servis edebiliriz.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
ah ah bunları değilde benim yaptıklarımı görmelisiniz. bu gün misafirlerime yaptım. yumurta koymadım ondan mı bilmem, tepsiden alamadım öyle bir dağıldılar ki. şekerpare değil, şeker şerbet oldu. ama tadı güzeldi yinede.
YanıtlaSilBazen arada öyle aksilikler olabiliyor maalesef. Özellikle de misafir geleceği zamanlar daha çok oluyor :) Yumurtanın toparlayıcı etkisi olduğu için dağılma olabilmesi çok normal. Sevgilerimle :)
Silşekerpareye bayılırım enfes gözüküyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBende çok severim. Afiyet şeker olsun. Çok teşekkürler. Sevgilerimle :)
Silhımm sabah sabah nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun canım. Çok teşekkürler. Sevgilerimle :)
Silmerhaba
YanıtlaSilgeleneksel tatlara bayılırım.ellerinize saglık bende beklerim
Merhaba :) Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)
Sil