MALZEMELER:
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı süt (portakal suyu da olabilir.)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı damla çikolata
Üzerini Bulamak İçin:
Pudra Şekeri
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Yumuşamış tereyağını ilave edip çırpalım. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyelim. Sütü ilave edip kaşıkla karıştıralım. Hazırladığımız hamuru 15-20 dakika derin dondurucuda bekletelim. Bir tabağa pudra şekeri koyalım. Sertleşen hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.Yuvarladığımız hamuru pudra şekerine bulayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Kurabiyeler pişerken yayılacağı için 3-4 cm aralıklarla dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9-10 dk pişirelim.
NOT: Süreyi kesinlikle aşmayalım. İlk çıkarıldığında yumuşak olup soğuyunca sertleşecektir.
AFİYETLE KALIN :)
nefıs olmus elınıze sağlık tarıfler cok guzel bloğunuza uye oldum
YanıtlaSilBloguma hos geldiniz o zaman Selma Hanim :) Cok tesekkur ederim. Afiyet seker olsun :) Sevgilerimle :)
Silçok harıka gorunuyorlar elınıze saglık
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :) Afiyet seker olsun :)
Sil