18 Kasım 2013 Pazartesi

ERZİNCAN LOKUMU

Kek ve kurabiye arasında enfes bir tadı olan, oldukça pratik bir lezzet...


MALZEMELER:
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

  • Üzeri İçin:
    • Pudra şekeri
    YAPILIŞI: Pudra şekeri dışındaki tüm malzemeleri yavaş yavaş un ilavesiyle iyice yoğuralım. hamurumuzun kıvamı yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olunca yoğurmayı bırakalım. yağlanmış orta boy yuvarlak bir tepsiye elimizle yaydırıp düzleyelim. önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim. içine kürdan batırıp çıkararak piştiğini anlayabilirsiniz. fırından çıkarıp 10 dk soğumaya bırakalım. baklava dilimi şeklinde kesip üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri eleyip servis edelim.
     
     
    AFİYETLE KALIN :)

    6 yorum:

    1. ellerine sağlık canım.Ne güzel tarifler paylamışsın öyle.Sanırım bloğun yeni.Hayırlı olsun o zaman.Lezzetli tarifler ve güzel yorumlarda bulunmak dileğiyle,sevgiyle kal...

      YanıtlaSil
    2. Afiyet seker olsun :) guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim canim :) blogumu acali cok az bir vakit oldu. burada daha cok yeniyim :) nefis yemek tariflerinde yaziyordum. tekrardan iyi dileklerin icin cok tesekkurler :) sevgiyle ve afiyetle kal :)

      YanıtlaSil
    3. aramıza hoşgeldin canım.tariflerini çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hos bulduk canim. guzel dusuncelerin icin cok tesekkur ederim. Afiyet seker olsun. Sevgilerimle :)

        Sil
    4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...nefıs bır lezzet bende cok severım...canım senı takıbe aldım.17.takıpcın benım..bende beklerım sayfma.....sevgılerımı bırakıyorum....

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Afiyet Şeker Olsun :) Bende çok seviyorum. Çok hafifi oluyor. Hemen geliyorum :) Sevgilerimle canım :)

        Sil