6 Kasım 2013 Çarşamba

TİRAMİSU TADINDA KEK

Güzel bir kahveli tarif daha :) Pratik ve lezzetli...




 
 
MALZEMELER:
 
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un(kontrollü koyun.)
  • 1 paket kakao
Kreması İçin:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
Keki Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 3 tatlı kaşığı şeker
Üzerine:
  • Kakao
YAPILIŞI: Kek İçin yumurta ve toz şekeri çırpalım. ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım. kuru malzemeleri ayrı bir kapta harmanlayıp karışıma eleyip 2-3 dk çırpalım. daha sonra yağlanmış yuvarlak tepsiye karışımı dökelim. önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim. pişen keki soğumaya bırakalım. soğuyunca bir ip ya da bıçak yardımıyla ikiye bölelim. sıcak suyun içine kahve ve şekeri koyup karıştıralım. hazırladığımız kahveli karışım ile kekin her iki parçasını da ıslatalım. krema için vanilya harici tüm malzemeyi ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. ocaktan indirmeye yakın vanilya ekleyip karıştırıp altını kapatalım. kekin ilk parçasını servis tabağına alıp muhallebinin yarısını ortasına yayalım. yanlarına taşırmamaya dikkat edelim. 2. parçayı üzerine kapatıp kalan muhallebiyi üzerine aynı şekilde yayalım. oda sıcaklığında biraz soğutup ardından buzdolabında soğumaya bırakalım. servis etmeden önce üzerine bolca kakao serpelim. AFİYETLE KALIN :)
 

2 yorum:

  1. iadeyi ziyarete geldim.çok hos görünüyor ellerinize sağlık.takıbe aldım hemen

    YanıtlaSil
  2. Hosgeldiniz :) cok tesekkur ederim :) Afiyet seker olsun :)

    YanıtlaSil