MALZEMELER:
Ara Kreması:
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Muz, çilek
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 60 gr sütlü çikolata
YAPILIŞI:
Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpalım. Ardından suyu ilave edip karıştıralım. Kuru malzemelerin hepsini eleyerek karışıma ilave edelim. 2-3 dakika mikserle çırpıp yağlamış olduğumuz kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
Kreması İçin: Vanilya haricindeki tüm malzemeleri koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan indirmeye yakın içerisine vanilya ilave edip soğumaya bırakalım. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp dolaba kaldıralım. Pişen keki kalıbından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Kreması İçin: Vanilya haricindeki tüm malzemeleri koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan indirmeye yakın içerisine vanilya ilave edip soğumaya bırakalım. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp dolaba kaldıralım. Pişen keki kalıbından çıkarıp soğumaya bırakalım.
İyice soğuyunca ip yardımı ile 2 ye ya da 3 e bölelim. Soğuyan kremayı sürüp üzerine dilimlenmiş muz ve çilek koyalım.
Diğer parçayı üzerine kapatalım. Pastamızın üzerini krem şanti ile kaplayalım. Çikolatayı bıçakla ince şekilde keselim. Pastamızın üzerine serperek dilediğimiz şekilde süsleyelim. Dilerseniz pandispanyayı süt yada sulandırılmış reçel ile ıslatabilirsiniz. Buzdolabında vaktiniz varsa 1 gece dinlendirip servis edelim.
AFİYETLE KALIN :)
bu harika görünüyor ellerinize sağlık ...diyet dinlemiyor insan yemek istiyorum
YanıtlaSilGuzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Afiyet seker olsun. arada diyeti unutmak kendimizi odullendirmek lazim. :)
Sil