30 Kasım 2013 Cumartesi

KREP

Hafta sonu kahvaltılarınız için kolaylıkla hazırlanabilecek enfes bir tarif :) Bizim için krep hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi :)



MALZEMELER (8 ADET İÇİN) :

2 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından 1 parmak eksik su
yaklaşık 2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
tavaya dökmek için 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Yumurta, süt, su ve tuzu bir kapta çırpalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle boza kıvamında pürüzsüz bir karışım elde edelim. Krep tavasını orta dereceli ateşte ısıtalım. 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirelim. Tava iyice ısındığında 1 kepçe kadar krep hamurumuzdan dökelim. Tavayı sağa sola hareket ettirerek malzemenin tüm tabana yayılmasını sağlayalım. Bir tarafı pişince diğer tarafını spatula yardımıyla çevirerek pişirelim. Krep hamurumuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. servis tabağına alıp servis edelim. Krebi servis ederken tereyağı ile yağlağıp az salça sürdüm. dilimlenmiş salam, ufalanmış peynir, maydanoz ve taze nane kullandım. Çok lezzetli oluyor.


AFİYETLE KALIN :)

4 yorum:

  1. ben su koymadan sütle yapıyorum bugün senin tarifle yapayım inşallah :)
    afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. su ile de cok hafif ve lezzetli oluyor. tavsiye ederim. afiyet seker olsun. Sevgilerimle :)

      Sil
  2. oh oh nefis.ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil