18 Kasım 2013 Pazartesi

ERİKLİ SÜNGER KEK

Herkese merhaba :) İlk bu tarifi gördüğümde hemen yapmalıyım dedim. Görüntüsü beni yap beni hemen yap der gibiydi :) Tarif için Susam Çörekotuna çok kocaman teşekkürler. Ben bir kaç değişiklik yaptım. Sünger gibi yumuşacık olduğu için de Erikli sünger kek ismini verdim. Erik mevsiminde mutlaka deneyin derim. İlerleyen zamanlarda bu malzemelerle elmalısını da yapmayı düşünüyorum. Lafı çok uzatmadan buyrun geçelim tarife :)

 
 
MALZEMLER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 3 su bardağı un (kontrollü koyun)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7-8 adet Angelika erik (mürdüm de kullanabilirsiniz)

Pişmeden üzerine serpmek için:
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı fındık kırığı

YAPILIŞI: İlk olarak erikleri yıkayıp elma dilimi olacak şekilde doğrayalım.


Ardından yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Süt, su ve yağı ekleyip karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma yavaşça ekleyelim. 1-2 dakika çırpıp yağlanmış kare borcama karışımı dökelim. Dilimlediğimiz erikleri kek harcının üzerine sırayla dizelim. Ardından dizdiğimiz eriklerin üzerine şeker serpelim. Boşluklara da fındık serpelim.


önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dk pişirelim. Pişen keki soğumaya bırakalım.


Dilimleyip servis edebilirsiniz. Evde mürdüm eriği reçeliniz varsa servis esnasından suyundan kek dilimlerinin üzerine gezdirebilirsiniz.



AFİYETLE KALIN :)

2 yorum:

  1. Merhabalar canim hosgeldin sefalar getirdin aramiza.Blogun hayirli olsun.
    Zevkle takip edecegim blogunu sevgilerle.
    Allah c.c. emanet insallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) hos bulduk. Sende hos geldin bloguma :) cok tesekkur ederim. sende Allaha emanet ol canim. sevgi ve muhabbetle :)

      Sil