MALZEMLER:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 3 su bardağı un (kontrollü koyun)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 7-8 adet Angelika erik (mürdüm de kullanabilirsiniz)
Pişmeden üzerine serpmek için:
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı fındık kırığı
YAPILIŞI: İlk olarak erikleri yıkayıp elma dilimi olacak şekilde doğrayalım.
Ardından yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Süt, su ve yağı ekleyip karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma yavaşça ekleyelim. 1-2 dakika çırpıp yağlanmış kare borcama karışımı dökelim. Dilimlediğimiz erikleri kek harcının üzerine sırayla dizelim. Ardından dizdiğimiz eriklerin üzerine şeker serpelim. Boşluklara da fındık serpelim.
önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dk pişirelim. Pişen keki soğumaya bırakalım.
Dilimleyip servis edebilirsiniz. Evde mürdüm eriği reçeliniz varsa servis esnasından suyundan kek dilimlerinin üzerine gezdirebilirsiniz.
AFİYETLE KALIN :)
Merhabalar canim hosgeldin sefalar getirdin aramiza.Blogun hayirli olsun.
YanıtlaSilZevkle takip edecegim blogunu sevgilerle.
Allah c.c. emanet insallah.
Merhaba :) hos bulduk. Sende hos geldin bloguma :) cok tesekkur ederim. sende Allaha emanet ol canim. sevgi ve muhabbetle :)
Sil