Pandispanya İçin:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kakao (25 gram)
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 tük kahvesi fincanı un
- 1,5 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket labne peyniri (100 gram)
- ince kıyılmış bitter çikolata
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nescafe+1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket çikolata sosu
- 3,5 çay bardağı süt
- 1 paket fındık içi
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kek için yumurta ve toz şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Süt ve sıvı yağı ekleyip 1-2 dk çırpalım. Ardından kuru malzemeleri bir kaba eleyip tekrar eleyerek karışıma ilave edelim. Önce düşük sonra hızlı devirde 3-4 dk çırpalım. Yağlamış olduğumuz yuvarlak kek kalıbına harcı dökelim. 2-3 kez hava kabarcıklarının çıkması için hafif havaya kaldırıp tezgah üzerine bırakalım. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
Kreması için labne harici tüm malzemeleri çırpıp ocağa alalım. Koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan aldığımızda labne peynirini ekleyip 3-4 dk özdeşleşene kadar çırpalım. Üst kaplaması için çikolata sosunu tarifine göre pişirip ılıtalım. Ilınırken kabuk tutmaması için arada karıştıralım. Fındığı rondodan geçirelim. Keki ıslatmak için sıcak suya nescafe ve toz şekeri koyup karıştıralım (meyve suyu veya süt ile de ıslatabilirsiniz).
Pişen kekimizi kalıptan çıkarıp üçe bölelim. Her katı ıslatalım. İlk katı servis tabağına alıp, krema sürüp çikolata serpelim.
İkinci katı üzerine kapatalım. Aynı işlemi tekrarlayalım.
Ardından üçüncü katı kapatalım.
Ilıttığımız çikolata sosu ile pastamızın üzerini kaplayalım. Yan taraflarını fındık ile kaplayalım. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis edelim.
AFİYETLE KALIN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder