14 Kasım 2013 Perşembe

KREMALI HAVUÇLU KEK

Havuç, tarçın ve ceviz... Birbiri ile bu kadar mı yakışır :) keki ve kremasının yumuşaklığı ile enfes bir kek. Benim vazgeçilmezlerim arasında. Mutlaka denemelisiniz :)


MALZEMELER:
Kek İçin :
  • 2 su bardağı havuç rendesi
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz ( iri çekilmiş)
  • 2 su bardağı un
Kreması İçin :
  • 4 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri çırpalım. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim. 2 dk kadar çırpalım. Ardından rendelediğimiz havucu, cevizi ve tarçını ekleyip karıştıralım. 1 dk kadar mikserle çırpalım. Ardından yağladığımız büyük kare borcama karışımı dökelim. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. İlk 20 dk fırının kapağını açmayalım. İlerleyen dakikalarda arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen keki ılınmaya bırakalım. Krema için: Süt, un, nişasta ve toz şekeri tencereye koyup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşınca altını kapatıp vanilya ekleyip 5 dk mikserle çırpalım. Ilınan kremayı kekin üzerine dökelim. Dolapta bir kaç saat dinlendirip dilimleyerek servis edelim.
Not: Kremayı mutlaka 5 dk kadar çırpın. Kremanın kıvamı çırptıkça güzelleşiyor.
 
 
 
AFİYETLE KALIN...
 

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok severim havuçlu keki sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık ne güzelde kabarmış harika bir kek olmuş sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Cok tesekkur ederim Sema Hanimcim. cok guzel kabaran ve yumusacik bir kek oluyor. tavsiye ederim. afiyet seker olsun. sevgilerimle :)

    YanıtlaSil