MALZEMELER:
Kek İçin :
- 2 su bardağı havuç rendesi
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz ( iri çekilmiş)
- 2 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri çırpalım. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim. 2 dk kadar çırpalım. Ardından rendelediğimiz havucu, cevizi ve tarçını ekleyip karıştıralım. 1 dk kadar mikserle çırpalım. Ardından yağladığımız büyük kare borcama karışımı dökelim. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. İlk 20 dk fırının kapağını açmayalım. İlerleyen dakikalarda arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen keki ılınmaya bırakalım. Krema için: Süt, un, nişasta ve toz şekeri tencereye koyup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşınca altını kapatıp vanilya ekleyip 5 dk mikserle çırpalım. Ilınan kremayı kekin üzerine dökelim. Dolapta bir kaç saat dinlendirip dilimleyerek servis edelim.
Not: Kremayı mutlaka 5 dk kadar çırpın. Kremanın kıvamı çırptıkça güzelleşiyor.
AFİYETLE KALIN...
Ellerine sağlık çok severim havuçlu keki sevgiler...
YanıtlaSilAfiyet seker olsun. Sevgiler :)
SilElinize sağlık ne güzelde kabarmış harika bir kek olmuş sevgilerimle..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Sema Hanimcim. cok guzel kabaran ve yumusacik bir kek oluyor. tavsiye ederim. afiyet seker olsun. sevgilerimle :)
YanıtlaSil