2 Kasım 2013 Cumartesi

ÇİLEK KREMALI YAŞ PASTA

Güneşli ve güzel bir günden herkese Merhaba :)
İlk olarak benim çok sık kullandığım bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yiyenlerin çok beğenip memnun kaldığı oldukça lezzetli bir pasta...

MALZEMELER:
Pandispanya İçin:
  • 5 yumurta
  • 4 fincan toz şeker
  • 5 fincan un
     

     
  • 1 fincan ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • (ölçüler türk kahvesi fincanıdır.)
İç kreması:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket çilekli cremeole + 2 su bardağı süt
Arasına:
  • Çilek reçeli suyu
Üst kaplaması:
  • 1 paket kremşanti+1 su bardağından 1 parmak eksik süt
Üzerine:
  • Bitter çikolata, draje ve renkli pirinç patlağı(dilediğinizi kullanabilirsiniz.)
Islatmak İçin:
  • Ilık süt
YAPILIŞI:
İç krema için çilekli creme ole ve kremşantiyi 2 su bardağı süt ile çırpalım. Dışı için kremşantiyi süt ile çırpalım. Dolaba kaldıralım.
Pandispanya için yumurta, şeker ve bir fiske tuzu köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpalım. Ardından ılık suyu ekleyip çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyip ardından karışımı içine eleyelim. 2-3 dk çırpıp karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dk pişirelim. Pişen pandispanyayı soğumaya bırakalım. İyice soğuduğunda enlemesine ve boylamasına 2 parçaya bölelim. 4 parça oluşacak. ardından her parçayı da ortadan 2 ye bölerek 8 parça elde edelim. 4 parçadan 2 grup yapalım. Tezgaha yağlı kağıt serelim. Üzerine 1 parça alıp biraz süt ile nemlendirelim. Ardından iç kremayı yayalım. Üzerine reçel suyu gezdirelim. 2. ve 3. katı koyup aynı işlemi tekrarlayalım. 4. katı koyduğumuzda iç kremadan sürmeyelim. Dışı için hazırladığımız kremşanti ile kaplayalım. Ardından dilediğimiz gibi süsleyelim. Diğer kalan 4 parça için de aynı işlemi yapalım. Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis edelim. Bu ölçülerle resimde gördüğünüz gibi 2 adet pasta elde ediyoruz.

AFİYETLE KALIN.... :)

2 yorum:

  1. hayırlı olsun:)hoşgeldiniz ama takip edilemiyorsunuz ayarlarınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim:)bende beklerim http://birfiskelezzet.blogspot.com/ sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Verda Hanim :) uyariniz icin sagolun en kisa surede ayarlari kontrol edecegim. Cok yeni oldugu icin duzeni tam oturtamadim. Ziyaretinize gelecegim. Sevgilerimle :)

      Sil