14 Kasım 2013 Perşembe

MAYDANOZLU PEYNİRLİ POĞAÇA

Akşam çaya gelecek misafirler için hazırladığımdan fotoğrafını gece çekmek zorunda kaldım. Bunun için görüntü pek net çıkmadı. Lezzet olarak ağızda dağılan nefis bir poğaça... Dilediğiniz iç malzeme ile hazırlayabilirsiniz. Tarif için Zerrin Hanıma teşekkürler... Ben kendimce değişiklikler yaptım. Tarifi yaptığım değişiklikle paylaşıyorum.


MALZEMELER (13 Adet İçin)
150 gr. teremyağ (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta(bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak.)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un(3 su bardağından az fazla ekledim. )
İçi İçin:
Ufalanmış beyaz peynir, maydanoz
Üzerine:
Ayırdığımız yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ (parlaklık vermesi için)
Çekirdek içi

YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında tereyağını kaba alıp yumurta ile karıştıralım. ardından 2 su bardağı unu ekleyelim. tuz ve kabartma tozunu ekleyelim. yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içimizde yuvarlak açalım. ortasına peynirli maydanozlu harcı koyup D şeklinde kapatalım. yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı + sıvı yağ karışımını sürelim. çekirdek serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.

AFİYETLE KALIN...

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Nefis olmuşlar.Gece çekimlerinde maalesef tam net görüntü alamıyoruz ama yinede poğaçalr çok iştah açıcı görünüyor selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim Sema Hanimcim. maalesef her zaman gun isigini yakalayamiyoruz. afiyet seker olsun. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil