21 Kasım 2013 Perşembe

PORTAKALLI NİŞASTALI KURABİYE

Herkese Merhaba arkadaşlar :) Bu gün sizlere yerken ağızda dağılan, yaparken ve pişerken etrafa yaydığı mis gibi portakal kokusuyla bir an önce pişse de yesem diyeceğiniz , nefis mi nefis bir kurabiye tarifim var. Ablamın meşhur kurabiyesi :) Bir zamanlar en favori kurabiyemizdi :) Günlerin, çay sohbetlerinin vazgeçilmezi. Deneyin pişman olmayacaksınız :)


MALZEMELER:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 kahve fincanı pudra şekeri
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı nişasta
1 paket vanilya
1 adet portakal ya da limon kabuğu rendesi


YAPILIŞI:
İlk olarak oda ısısında olan margarin ile pudra şekerini güzelce yoğuralım. un ve nişasta ekleyip yoğurmaya devam edelim. iyice yoğrulduktan sonra vanilya ve portakal kabuğunu ekleyip az daha yoğuralım. kurabiye şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Kızgın 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.

NOT: Un ve nişastayı eklediğinizde miktarı önce fazla gelebilir. ancak iyice yoğurulduktan sonra tam kıvamında oluyor. kabartma tozunun eklenmemesinin sebebi kurabiyenin nişasta ile çok yoğurulmasıdır.


AFİYETLE KALIN :)

2 yorum:

  1. Merhaba. Ben geldim. Gül kokulu mutfaklar ;) Sayfanızda gezintiye çıktım. Ilk tarifde takılıp kaldım. Kurabiye sever biri olarak bakıp dürüyorum kurabiye fotoğraflarınıza ;)) elinize sağlık. Nişastalı kurabiye üstüne kurabiye tanımam ama portakallı artmasıyla lezzete lezzet katmıştınız. Bu aromayı ben de deneyeceğim inşallah ;)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) sayfama hos geldiniz. guzel yorumunuz ve dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim. denemenizi siddetle tavsiye ederim. piserken mutfaga yayilan portakal kokusu insani bastan cikartiyor :) tekrar yeni tatlarda bulusmak dilegiyle. sevgiler :)

      Sil