1 Ocak 2014 Çarşamba

ETLİ NOHUT YEMEĞİ

Yanına pirinç pilavı ile nefis birlikte nefis bir akşam yemeği. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti (tam zamanı olduğu için oğlak eti kullandım.)
2 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılacak)
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
sıvı yağ

YAPILIŞI: Nohutu akşamdan ıslatalım.


Eti yıkayıp süzgece alalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Düdüklü tencereye az miktarda sıvı yağ ekleyip soğanı ekleyip biraz kavuralım. Ardından eti ekleyip kavurmaya devam edelim. Etin rengi dönünce salçayı ekleyip karıştıralım. Az miktarda sıcak su ilave edip 5-10 dakika kavuralım. Nohudu ekleyelim. Tuzunu da ilave edip 1-2 dakika karıştıralım. Ardından sıcak su ilave edelim. Tencerenin yarısından 1 parmak az olacak şekilde sıcak su ilave edelim. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, buharı çıkıp ses çıkarmaya başlayınca düdüğünü indirelim. Saat tutup 1 saat 15 dakika kadar pişirelim.


SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder