Çocukluğumun nefis lezzeti. Okuldan öğlen yemeğine eve geldiğimde annemin yaptığı bu nefis lezzet karşılardı beni :) Şimdilerde ben yapıyorum :) Yumuşacık harika bir lezzeti var. Yağda kızarmasına rağmen yağı pek çekmiyor. Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Tarif için buyrun :)
MALZEMELER:
İçi Harcı İçin:
250 gr kıyma
5 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ
tuz
karabiber
pul biber
kekik
Hamuru İçin:
2,5 su bardağı yoğurt
1 paket karbonat (kabartma tozu gibi olanlardan )
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Kızartmak İçin: Sıvı yağ
YAPILIŞI: İlk olarak hamurun iç malzemesini hazırlayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım. Tencereye sıvı yağ koyalım soğan ve kıymaları rengi dönene kadar kavuralım. Pişince ardından salçasını ekleyelim. Baharatları da ekleyip 2-3 dk kavurup altını kapatalım. Hamur için yoğurt, karbonat, yumurta, tuz ve unu bir kapta yoğuralım. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından sert olsun. Kıvam alınca yoğurmayı bırakalım. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparalım. Bu bezeleri rahat açılması için hafif unlayıp elimiz büyüklüğünde merdane ile açalım. Alt kısmına doğru iç harcımızı koyup yayalım. Yarım daire şeklinde kapatalım. Kapanış yerlerini pişerken açılmasın diye parmaklarımızla bastıralım. Yağı hafif kızdıralım ve arkalı önlü pişirip servis edelim.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
kıymalı yemem ama hamur kızartmasını çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım. Dilediğin harç ile de yapılabilir. Afiyet olsun. Sevgilerimle :)
Silyanında çayla mmmm ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilNefis oluyor gerçekten. Bir başladın mı yemeye kendini durduramıyorsun :) Afiyet olsun. Sevgilerimle :)
Silçok çok çoookk severimm ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilsevgiler..
Bende bayılırım canım. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)
SilBin aydan daha mübarek bu gece de bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle...
YanıtlaSilHayırlı Kandiller :)
Amin inşallah :) Çok teşekkürler :) Hayırlı kandiller :)
SilEllerine sağlık çok lezzetli bir kızartma sevgiler...
YanıtlaSil