10 Ocak 2014 Cuma

MİLFÖYLÜ BOHÇA BÖREĞİ

Çıtır çıtır nefis bir lezzet. Oldukça pratik. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
1 paket milföy hamuru (20 adet)

İç Harcı İçin:
10-12 adet sosis
2 adet yeşil biber
1 adet domatesSıvı yağ
Kekik, pulbiber, tuz
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörekotu

YAPILIŞI: İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Biberlerin çekirdek kısmını temizleyip küp doğrayalım. Tavaya alıp az miktarda sıvı yağ ile kavurmaya başlayalım. Çok az tuz serpelim. Biberlerin rengi dönünce küp doğradığımız sosisleri ilave edelim.


Sosisler kavrulunca kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesleri ekleyelim. Domatesler yumuşayınca baharatları ilave edip 1-2 dk karıştırıp altını kapatalım. Ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştıralım.


1 adet milföy hamurunu alıp merdane ile biraz inceltelim.Ortasına harcı koyalım.


Karşılıklı kenarları kapatarak bohça şekli verelim.


Kapattığımız yer altta kalacak şekilde hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpelim.


Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında altı üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim.


SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)


12 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. milföy içine ne koyarsan koy harıka oluyor elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten oldukça lezzetli bir hamur. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)

      Sil
  3. gerçektende çok pratikmiş çıtırlığıda burdan hissediliyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az zamanlarda oldukça pratik oluyor. Afiyet şeker olsun canım. Sevgi ve muhabbetle :)

      Sil
  4. ellerine sağlık.nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Pratik bir tarif olmus canim ellerine saglik sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet şeker olsun canım oldukça pratik gerçekten. Afiyet olsun. Sevgilerimle :)

      Sil
  6. canım elllerıne sağlık...sevgılerhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil