1 Ocak 2014 Çarşamba

İRMİK HELVASI

Kandil ve özel günlerde sıkça yaptığımız nefis bir helva. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
Yarım paket margarin(125 gram.)
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı irmik

Şerbeti İçin:
5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Ayrıca şerbet döküldükten sonra yarım su bardağı toz şekeri helvanın üzerine serpeceğiz.

YAPILIŞI: İlk olarak su ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alalım. Kaynatmaya başlayalım. Şerbet kaynarken ayrı bir çelik tencerede margarin eritip sıvı yağı katalım.İrmiği de ekleyip kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 15-20 dk iyice kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuralım. İrmik kavrulduğunda yavaş yavaş kaynattığımız şerbeti içerisine dökelim. Şerbeti dökerken çok dikkatli olmanız gerekiyor, üzerinize sıçrayabilir. Şerbeti ilave ettikten sonra iyice koyulaşana kadar karıştıralım. Koyulaşmaya başlayınca yarım su bardağı toz şekeri helvamızın üzerine serpelim. İyice karışınca helvamız da kıvam alınca altını kapatalım. Servis edeceğimiz tepsiye aktaralım.


Dilimleyerek ya da kase içine alıp bir tabağa ters çevirerek servis edebilirsiniz. 


SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

8 yorum:

  1. Ani gelen misafirim olduğunda en zor zamanlarımda hep kurtarıcım olmuştur helede buzluğumda dondurma varsa.
    çcuklarda çok seviyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dondurma ile nefis oluyor gercekten. Lezzetli ve cok sevilen bir helva. Sevgi ve muhabbetle :)

      Sil
  2. cok severım goruntusunden tadı bellı elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Afiyet şeker olsun :)

      Sil
  3. ellerine sağlık nefis görünüyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet şeker olsun. Çok teşekkürler :) Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık. Çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)

      Sil