MALZEMELER:
Yarım paket margarin(125 gram.)
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı irmik
Şerbeti İçin:
5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Ayrıca şerbet döküldükten sonra yarım su bardağı toz şekeri helvanın üzerine serpeceğiz.
YAPILIŞI: İlk olarak su ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alalım. Kaynatmaya başlayalım. Şerbet kaynarken ayrı bir çelik tencerede margarin eritip sıvı yağı katalım.İrmiği de ekleyip kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 15-20 dk iyice kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuralım. İrmik kavrulduğunda yavaş yavaş kaynattığımız şerbeti içerisine dökelim. Şerbeti dökerken çok dikkatli olmanız gerekiyor, üzerinize sıçrayabilir. Şerbeti ilave ettikten sonra iyice koyulaşana kadar karıştıralım. Koyulaşmaya başlayınca yarım su bardağı toz şekeri helvamızın üzerine serpelim. İyice karışınca helvamız da kıvam alınca altını kapatalım. Servis edeceğimiz tepsiye aktaralım.
Dilimleyerek ya da kase içine alıp bir tabağa ters çevirerek servis edebilirsiniz.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
Ani gelen misafirim olduğunda en zor zamanlarımda hep kurtarıcım olmuştur helede buzluğumda dondurma varsa.
YanıtlaSilçcuklarda çok seviyor
Dondurma ile nefis oluyor gercekten. Lezzetli ve cok sevilen bir helva. Sevgi ve muhabbetle :)
Silcok severım goruntusunden tadı bellı elıne sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Afiyet şeker olsun :)
Silellerine sağlık nefis görünüyor sevgilerimle...
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun. Çok teşekkürler :) Sevgilerimle :)
SilEllerine sağlık. Çok severim :)
YanıtlaSilBende çok severim. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)
Sil