MALZEMELER:
6 adet yufka
İç Harcı İçin:
1 kg patates
2 tane büyük boy soğan
pulbiber, nane, kekik, karabiber, tuz
Yufkalara serpmek için 1 küçük kase sıvı yağ
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI: İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Patatesin kabuklarını soyup haşlayalım. Haşlanan patatesleri ezip püre haline getirelim. İçerisine baharatları ekleyip karıştıralım. Soğanı rendeleyelim, tencereye alıp sıvı yağda hafif rengi dönene kadar kavuralım. Patatesleri ekleyip karıştıralım, 3-4 dk pişirip altını kapatalım. 1 adet yufkayı tezgah üzerine serelim. Üzerine kaşıkla sıvı yağ gezdirelim, patatesli harcımızdan serpelim. Harcı serptiğimiz yufkanın üzerine bir diğer yufkayı örtelim. İki ucundan büzüp ortada buluşturalım. Bıçakla 5 eşit parçaya keselim.Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.Yağladığımız fırın tepsisine börekleri yan yana sıralayalım. Yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurdu çırpalım. Böreklerin üzerine fırça ile bu karışımdan sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca dinlendirip dilimleyerek servis edelim.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
Eline sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilAfiyet olsun. Sevgi ve muhabbetle :)
SilBin aydan daha mübarek bu gece de bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle...
YanıtlaSilHayırlı Kandiller :)
Amin inşallah :) Çok teşekkürler :) Hayırlı kandiller :)
Sil