MALZEMELER:
4 adet yufka
İç Malzemesi:
1 bağ pırasa
3-4 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
pul biber, kırmızı toz biber, kekik
karabiber
tuz, sıvı yağ
Yufkaları Islatmak İçin:
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
susam, haşhaş
YAPILIŞI: İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Pırasayı ince, soğanı yemeklik doğrayalım. Tencereye bir miktar sıvı yağ koyup doğradığımız pırasa ve soğanı kavurmaya başlayalım. Kavrulduğunda salçayı ekleyip karıştıralım. Baharatları da ekleyip karıştırıp altını kapatalım. Soğumaya bırakalım. Yufkayı tezgaha alıp 4 tane üçgen oluşturacak şekilde bölelim. Oluşturduğumuz üçgen parçayı alıp üzerine kaşıkla sıvı yağ su karışımı serpelim. Geniş kısmına hazırladığımız harçtan koyup uzunlamasına yaydıralım. Rulo şeklinde saralım. Bir kenarından döndürüp sararak gül şekli verelim. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Sardığımız gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim. Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpalım. Hazırladığımız karışımı gül böreklerinin üzerine fırça ile sürelim. Üzerlerine haşhaş ve susam serpip önceden ısıttığımız 190-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Böreklerimiz fırından çıkınca üzerini örtüp biraz dinlendirelim.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
Enfes ötesi enfes..
YanıtlaSilPırasalı daha önce de yapmıştım ama bu tarifi hiç yapmamıştım..
Ellerine sağlık.. Maşallah diyorum..:))
Tavsiye ederim çok lezzetli oluyor. Güzel yorumun için çok teşekkürler :) Afiyet olsun. Sevgilerimle :)
SilMerhaba :) Afiyet şeker olsun. Çok teşekkürler. Sevgilerimle :)
YanıtlaSil