MALZEMELER:
Salamura bağ yaprağı ( istenilen miktarda )
Zeytinyağı
İçi İçin:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağına yakın sıcak su
2-3 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, nane, pulbiber
Üzerine gezdirmek için:
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Bağ yapraklarını yıkayalım. Bir tencerede su kaynatalım.Yaprakları demet halinde kaynayan su içine atalım. 5 dk kadar hafif yumuşatıp sudan çıkarıp süzgece alalım. Bağ yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Sarmayı dizeceğimiz tencerenin dibini bağ yaprağı ile kapatalım. Yaprağın parlak yüzü alta gelecek şekilde bir tepsinin içine koyalım. Hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup uzunlamasına yaydıralım. Yaprağın bize bakan geniş kısmını harcın üzerine kapatalım. Yan kısımlarını da kapatarak saralım. Sardığımız sarmaları tencereye dizelim. Bir tavada bir miktar zeytinyağı ile salçayı kavuralım. hazırladığımız salçalı sosu sarmaların üzerine gezdirelim. Ardından tencereye sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Pişerken dağılmaması için üzerine porselen bir tabak kapatalım. Suyunu çekip sarma pişene kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim. Pişince dinlenmeye bırakalım.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
bi sarma gördüm sanki :)
YanıtlaSilher gün olsa abartısız her gün yiyebilirim o kadar çok seviyorum yani,sizinkilerde iştah kabartıyor
:))) Bende çok seviyorum. Birde bol ekşili olunca bayılıyorum vallahi :) çerez niyetine yeniyor bizde :) Sevgilerimle :)
Silooo sarmayaaa kimse hayır demez bence de :)
YanıtlaSilelinize sağlıkk çok güzel görünüyorrr
Ben diyemem şahsen :) Afiyet şeker olsun. Çok teşekkürler. Sevgilerimle :)
SilEllerine sağlık çok nefis görünüyor..sarmaların hepsini aldım :)
YanıtlaSilTabi buyrun :) Afiyet şeker olsun. Çok teşekkürler :)
Silmm bayılırım ekşi ekşi süper olur.ellerine sağlık.
YanıtlaSilAfiyet seker olsun. Sevgilerimle :)
Sil