MALZEMELER:
Yeteri miktarda kuru dolmalık biber
İç Malzemesi:
2 su bardağı pirinç
yarım su bardağı sıcak su
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz, karabiber, nane, pulbiber
Üzeri İçin: Sıcak su, zeytinyağı, domates
YAPILIŞI: İlk olarak kuru dolmaları güzelce yıkayalım. Ardından sıcak suda 5 dk kadar haşlayıp süzgece alıp suyunu süzdürelim. Bu arada iç malzemeyi hazırlayalım. Soğanı küp küp doğrayalım. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup soğanı kavurmaya başlayalım. Pembeleşince 2 su bardağı pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinç kavrulunca 1 yemek kaşığı salça ekleyip ardından baharatları ilave edelim. Yarım su bardağı suyu dökelim. Suyu çekene kadar pişirelim. (dolma ile beraber pişeceği için fazla su ilave etmeyelim.) Ardından haşladığımız dolmalık biberlere hazırladığımız iç harcı dolduralım. Domatesleri biberlerin üzerini kapatacak şekilde doğrayalım. Kestiğimiz domateslerle doldurduğumuz biberlerin üzerini kapatalım. Yayvan bir tencereye doldurduğumuz dolmalık biberleri dizelim. Üzerlerine hafif zeytinyağı ve tuz gezdirelim. Tencereye biberlerin üzerine çıkana kadar sıcak su döküp pişmeye bırakalım. Piştiğinde altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
2 su bardağı pirinç
yarım su bardağı sıcak su
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz, karabiber, nane, pulbiber
Üzeri İçin: Sıcak su, zeytinyağı, domates
YAPILIŞI: İlk olarak kuru dolmaları güzelce yıkayalım. Ardından sıcak suda 5 dk kadar haşlayıp süzgece alıp suyunu süzdürelim. Bu arada iç malzemeyi hazırlayalım. Soğanı küp küp doğrayalım. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup soğanı kavurmaya başlayalım. Pembeleşince 2 su bardağı pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinç kavrulunca 1 yemek kaşığı salça ekleyip ardından baharatları ilave edelim. Yarım su bardağı suyu dökelim. Suyu çekene kadar pişirelim. (dolma ile beraber pişeceği için fazla su ilave etmeyelim.) Ardından haşladığımız dolmalık biberlere hazırladığımız iç harcı dolduralım. Domatesleri biberlerin üzerini kapatacak şekilde doğrayalım. Kestiğimiz domateslerle doldurduğumuz biberlerin üzerini kapatalım. Yayvan bir tencereye doldurduğumuz dolmalık biberleri dizelim. Üzerlerine hafif zeytinyağı ve tuz gezdirelim. Tencereye biberlerin üzerine çıkana kadar sıcak su döküp pişmeye bırakalım. Piştiğinde altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
Ellerine sağlık canım çok severim kuru dolmayı sıkacan limonu hımmm hımmm ekmek arası yiyom ben:)) üzerine çayla çikoltalı top da isterim o da nefis görünüyor afiyet şeker olsun sevgilerimle...
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun canım bende çok severim. Limon sıkıldığını hiç duymamıştım. Bir dahakine deneyeyim hemencik :) Hepsi senin dilediğini alabilirsin :) Güzel yorumun için çok teşekkürler. Sevgi ve muhabbetle :)
SilCok severim ellerinize saglik olsun harikaaa..:-)
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)
Silbende çok ama çok severim hatta kısmetse bu günlerde bende yapayım görünce canım çekti :)
YanıtlaSilYaparsanız bende istiyorum :) Şimdiden kolay gelsin. Sevgi ve muhabbetle :)
Silbizim sofrmızda da bugün vardı kendileri:) ellerine sağlık canım nefis görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilNe güzel bir tesadüf :) Afiyet şeker olsun canım. Çok teşekkür ederim. Sevgi ve muhabbetle :)
Siloh mis mis.Bayılırım ben ellerine sağlık.
YanıtlaSilAfiyet seker olsun. Sevgilerimle :)
Sil