26 Aralık 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI KREMALI PASTA

Bu pandispanya ile hala pasta yapmadıysanız mutlaka hemen deneyin derim. Dışarıdan satın aldığınız yaş pastaların pandispanyasından çok daha lezzetli oluyor. Yedikten sonra başka pandispanya yapmayacaksınız :) Tarif için buyrun :)


















MALZEMELER:
Pandispanya İçin:
5 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz

Ara Kreması:
1 hazır kakaolu pasta kreması(üzerinde yazan miktarda süt)

Üst Kaplaması:
1 paket tekli kremşanti
1 su bardağından 1 parmak eksik süt

Islatmak İçin:
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI: İlk olarak üst kaplama için kremşantiyi, ara krema için pasta kremasını hazırlayıp dolaba kaldıralım. Pandispanyası İçin: Yumurta, şeker ve 1 fiske tuzu köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpalım. Ilık suyu ilave edip çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayıp karışımın içine eleyerek ilave edelim. 3-4 dakika daha çırpıp yağlanmış büyük kare borcama dökelim. (Fırın tepsisine yağlı kağıt serip de pişirebilirsiniz. Ben bu sefer borcamda pişirdim.) Hava kabarcıklarının çıkması için 2-3 kez hafif havaya kaldırıp tezgah üzerine bırakalım. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim. Pişince soğumaya bırakalım. İyice soğuyan pandispanyamızı ilk ortadan 2′ ye bölelim. 2′ ye böldüklerimizi de yanlamasına ortadan ikiye bölerek 4 adet parça elde edelim. Tepsimize ilk katı alıp kahveli karışımla ıslatalım. Ara kremayı sürüp 2. katı üzerine kapatalım. aynı işlemi tekrarlayalım. 3. katı kapatıp aynı işlemi tekrarlayalım. 4. katı kapattığımızda sadece ıslatalım. Pastanın tamamını kremşanti ile kaplayalım. Kalan krema ile pastanın üzerinde süslemeler yapabilirsiniz. Buzdolabında 3-4 saat tercihen 1 gün dinlendirip servis edelim.


6 yorum:

  1. pasta harika görünüyor canım.pandispanya tarifini en yakın zamanda deneyeceğim.eminim çok güzel olacaktır.sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkurler Eminecim. Tavsiye ederim mutlaka denemelisin. Bunu yaptiktan sonra baska pandispanya tarifine bakmaz oldum. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık pastaların çok güzel sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Ozgen Hanimcim. Afiyet seker olsun :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil