5 Aralık 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI PASTA

Çikolata biz kadınların vazgeçilmez bir parçası :) Mutluluk kaynağı :) Buyrun tarife :)


MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı+1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao(25 gr.)
  • 2 su bardağı un

  •  
    Keki Islatmak İçin:
    3/4 su bardağı süt

    Üst Kaplaması İçin:
    • 1 tekli paket kremşanti (1 çay bardağı süt ile hazırlanacak.)
    • 1 paket bitter çikolata+ 3 yemek kaşığı süt
    • renkli süsleme şekerleri
    YAPILIŞI: Yumurta ile toz şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpalım. Kuru malzemeleri ayrı kaba eleyip ardından karışıma eleyelim. 3-4 dk daha çırpıp yağlanmış yuvarlak kek kalıbımıza döküp hava kabarcıkları çıkması için 2-3 kez hafif havaya kaldırıp tezgaha bırakalım. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim. Kekimiz fırından çıkınca sıcakken süt ile ıslatalım. Kek ılınırken kremşantiyi hazırlayalım (kremşantiden az miktarda süsleme için ayırabilirsiniz. ) Kekin üzerini kaplayalım.

     
    Çikolatayı 3 yemek kaşığı süt ile birlikte benmari usulü eritelim. Erittiğimiz çikolatayı ılık haldeyken kremşanti ile kapladığımız kekin üzerine dökelim. Bütün işlemleri kek ve çikolata tam soğumadan gerçekleştirirseniz kremşanti ile çikolata bütünleşir ve bu sayede kaşık yardımıyla ebruli şekiller verebilirsiniz.

     
     Sade görüntü isterseniz kek soğuduğunda kremşanti ile kaplayın. Ardından biraz dolapta beklettikten sonra erittiğiniz soğumuş olan çikolatayı üzerine dökebilirsiniz. Kremşanti ile süsleyip buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.  

    AFİYETLE KALIN :)

    4 yorum:

    1. Gece gece canım çekti :) Ellerine sağlık :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Şimdi çayın yanında olsaydı. Ne de iyi olurdu :) Afiyet şeker olsun :)

        Sil