10-12 adet patlıcan
İç Harcı İçin:
250 gr. kıyma
6 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, sıvı yağ
Üzerine:
Domates ve biber dilimleri
10-12 diş sarımsak
YAPILIŞI: Patlıcanları bütün halde alacalı soyup tuzlu suda acısı çıkması için 1 saat kadar bekletip iyice kurulayıp sıvı yağda kızartalım. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine aldırıp yağını çektirelim. İç harcı için: Tencereye bir miktar sıvı yağ alıp kıymayı ekleyip kavurmaya başlayalım. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca yemeklik doğradığımız soğanları ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edelim. Kavrulduğunda salçayı ekleyip karıştıralım, 3-4 daha kavurup altını kapatalım. Kızarttığımız patlıcanları fırın tepsimize dizelim, alt ve üst taraftan 1 parmak kalacak şekilde ortasından bıçakla hafif kesip açtıralım. İçerisine hazırladığımız kıymalı harcı koyalım, aynı işlemi patlıcanlar bitene kadar tekrarlayalım. Üzerlerine domates ve biber dilimi koyalım, sarımsağı bütün olarak yanmaması için domateslerin altına yerleştirelim.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
Patlıcanın içinde olduğu her şeyi seviyorum yahu, nefis görünüyor, ellerine sağlık,
YanıtlaSilsevgilerle
Çok teşekkür ederim. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)
Sil