23 Aralık 2013 Pazartesi

MİLFÖYLÜ YUFKALI ISPANAKLI BÖREK

Tam da ıspanak zamanıyken bu nefis böreği mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER (Dikdörtgen borcam için) :
6 adet milföy hamuru
2 adet yufka

İç Harcı:
500 Gr ıspanak
1-2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı lor peyniri
sıvı yağ, tuz

Sosu İçin:
2 adet yumurta
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt

Üzerine: Çörekotu, susam

YAPILIŞI: Harcı için ıspanağı iyice yıkayıp doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvı yağında kavuralım. Pembeleşince salçayı ilave edip karıştıralım. Ardından doğradığımız ıspanakları ilave edip kavuralım ve tuzunu ekleyelim. Yumuşayıp pişince altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca içerisine lor peynirini katıp karıştıralım. Harcımız hazır. Ardından milföy hamurlarını tezgaha alarak uçlarını birbirine yapıştırıp dikdörtgen bütün bir hamur elde edelim. Üzerine hafif un serpip merdaneyle cam fırın kabımızın büyüklüğünde açalım. Fırın kabını hafif yağlayalım. Açtığımız hamuru fırın kabına alalım.


İç harcı hamurun üzerine yayalım.


2 yufkayı üst üste koyup tezgaha serelim. Fırın kabını yufkanın ortasına koyarak dışarıda kalan kenar kısımlarını bıçakla keselim.( fırın kabının altında kalan yufkayı kapak olarak kullanacağız.) Çıkan kenarları parçalayarak harcın üzerine her yerine eşit gelecek miktarda koyarak kapatalım. Fırın kabı ölçüsündeki 2 yufkayı da üzerine kapatıp kenarlarını içine sokalım. Bıçakla kare kare dilimleyelim.
Sosu İçin: Yumurta, süt ve sıvı yağı çırpalım. Karışımı kaşıkla dilimlediğimiz böreğin üzerine dökelim.


Ardından sosu iyice çekmesi için (yaklaşık yarım saat) bekletelim. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.


Fırından çıkınca kestiğimiz yerlerin üzerini tekrar geçelim. Üzerini örtüp biraz dinlendirip servis edelim.

SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

6 yorum:

  1. Gerçekten nefis olmuş arkadaşım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Özgencim. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)

      Sil
  2. şu mılfoyler hep kurtarıcımız canımız borek ıstedımı bes dakıka da harıka tatlar yaratabılıyoruz elınıze saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kurtarıcı gerçekten. iç harcın olunca 5 dk da hazırlanabiliyor. Afiyet şeker olsun :)

      Sil
  3. Böreğin her türlüsü makbuldur bence, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen her türlü çok lezzetli oluyor :) Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)

      Sil