MALZEMELER (Dikdörtgen borcam için) :
6 adet milföy hamuru
2 adet yufka
İç Harcı:
500 Gr ıspanak
1-2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı lor peyniri
sıvı yağ, tuz
Sosu İçin:
2 adet yumurta
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
Üzerine: Çörekotu, susam
İç harcı hamurun üzerine yayalım.
2 yufkayı üst üste koyup tezgaha serelim. Fırın kabını yufkanın ortasına koyarak dışarıda kalan kenar kısımlarını bıçakla keselim.( fırın kabının altında kalan yufkayı kapak olarak kullanacağız.) Çıkan kenarları parçalayarak harcın üzerine her yerine eşit gelecek miktarda koyarak kapatalım. Fırın kabı ölçüsündeki 2 yufkayı da üzerine kapatıp kenarlarını içine sokalım. Bıçakla kare kare dilimleyelim.
Sosu İçin: Yumurta, süt ve sıvı yağı çırpalım. Karışımı kaşıkla dilimlediğimiz böreğin üzerine dökelim.
Ardından sosu iyice çekmesi için (yaklaşık yarım saat) bekletelim. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkınca kestiğimiz yerlerin üzerini tekrar geçelim. Üzerini örtüp biraz dinlendirip servis edelim.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
Gerçekten nefis olmuş arkadaşım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Özgencim. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)
Silşu mılfoyler hep kurtarıcımız canımız borek ıstedımı bes dakıka da harıka tatlar yaratabılıyoruz elınıze saglık
YanıtlaSilÇok kurtarıcı gerçekten. iç harcın olunca 5 dk da hazırlanabiliyor. Afiyet şeker olsun :)
SilBöreğin her türlüsü makbuldur bence, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAynen her türlü çok lezzetli oluyor :) Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)
Sil