16 Aralık 2013 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATA DOLGULU CUPCAKE

İçindeki Hindistan cevizli çikolata dolgusuyla ağızda nefis bir tat bırakacak enfes bir cupcake. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25 gr.)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu         
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
 
İç Dolgusu:
Nutella
Hindistan cevizi
Kreması İçin:
1 paket çilekli creme ole,
1 paket sade kremşanti
2 su bardağı süt
Üzerine:
Renkli süsleme şekerleri, draje, çikolata
 
YAPILIŞI: Krema için : Creme ole ve kremşantiyi 2 su bardağı süt ile çırpalım ve buzdolabına kaldıralım. Keki için : Yumurta ve toz şekeri iyice çırpalım, ılık su ve sıvı yağı ekleyip az daha çırpalım. Toz malzemeleri bir kapta harmanlayıp kek karışımının içine eleyelim. Hindistan cevizini de ekleyerek 2-3 dk çırpalım. Ardından kek karışımını cupcake kalıplarına 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştıralım. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim. Pişince soğumaya bırakalım. Soğuyan cupcakelerin ortasını çay kaşığı yardımıyla çok derin olmayacak şekilde oyalım. Bir kasede nutella ve Hindistan cevizini karıştıralım. Oyduğumuz cupcakelerin içini hazırladığımız çikolatalı Hindistan cevizli karışımla dolduralım. Oyduğumuz parça ile üzerlerini kapatalım. Kremayı sıkma pompasına doldurup cupcakelerimizin üzerlerine bir noktadan sıkmaya başlayarak yuvarlak oluşturacak şekilde sıkalım. Ardından dilediğimiz gibi süsleyelim.
 
 
Buzdolabında dinlendirip servis edelim.
 
 
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

4 yorum:

  1. bu tarıfle kotu olurmu hıc hemde cok şık elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumun icin cok tesekkur ederim :) afiyet seker olsun :) sevgilerimle...

      Sil
  2. Eline sağlık arkaaşım harika olmuşlar sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet seker olsun. Cok tesekkur ederim. Sevgi ve muhabbetle :)

      Sil