Güneşli bir günden herkese Merhaba :) Bu gün sizlere hepimizin severek tükettiği oldukça pratik bir tatlı tarifim var :)
MALZEMELER:
12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Muhallebisi İçin:
- 1 kilo süt
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
Üzeri İçin:
YAPILIŞI: Şerbet için: Su ve şekeri tencereye alıp yaklaşık 10 dakika iyice kaynatalım. İndirmeye yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatalım. Büyük dikdörtgen borcama etimekleri dizip sıcak şerbeti kepçe ile üzerlerine dökelim. İyice çekmesini bekleyelim.
Etimekler şerbeti çekerken bir tarafta muhallebiyi hazırlayalım. Vanilya ve margarin harici tüm malzemeyi devamlı karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Puding kıvamına gelince altını kapatıp iyice şerbeti çekmiş etimeklerin üzerine döküp muhallebiyi yayalım.
Dışarıda ılındıktan sonra buzdolabına alalım. 4-5 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edelim. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
AFİYETLE KALIN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder