Masamda bulunan lezzetlerden biri. Mis gibi tarçın kokusuyla ağızda dağılan nefis bir kurabiye. Uzun süre tazeliğini koruyor. Tarif için buyrun :)
MALZEMELER:
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin akı kurabiyeleri batırmak için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tarçın (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin : 1 su bardağı dövülmüş fındık
YAPILIŞI: Tarçın hariç diğer malzemeleri bir kapta yoğuralım. Kulak memesi kıvamına gelince tarçını da ekleyip biraz daha yoğuralım. Fırın tepsisini hafif yağlayalım. Hamurdan parçalar alarak yuvarlak şekil verelim. Kurabiyenin üzerini önce yumurta akına sonra da dövülmüş fındığa batırıp tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında pişirelim.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
tarcın kokusu buraya kadar geldı canım elıne saglık
YanıtlaSilAfiyet seker olsun canim. Sevgilerimle :)
Silbu kurabiyeyi çok severim.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBende cok severim cayin ve kahvenin yaninda nefis oluyor. Afiyet seker olsun. Sevgilerimle :)
SilNefis ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTesekkurler :) Afiyet olsun. Sevgi ve muhabbetle :)
SilTarcinli her lezzet guzeldir. Elinize saglik olsun...
YanıtlaSilNefis bir aromasi var gercekten. Afiyet seker olsun. Sevgi ve muhabetle :)
Sil