28 Aralık 2013 Cumartesi

FINDIKLI TARÇINLI KURABİYE

Masamda bulunan lezzetlerden biri. Mis gibi tarçın kokusuyla ağızda dağılan nefis bir kurabiye. Uzun süre tazeliğini koruyor. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin akı kurabiyeleri batırmak için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tarçın (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri İçin : 1 su bardağı dövülmüş fındık

YAPILIŞI: Tarçın hariç diğer malzemeleri bir kapta yoğuralım. Kulak memesi kıvamına gelince tarçını da ekleyip biraz daha yoğuralım. Fırın tepsisini hafif yağlayalım. Hamurdan parçalar alarak yuvarlak şekil verelim. Kurabiyenin üzerini önce yumurta akına sonra da dövülmüş fındığa batırıp tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında pişirelim.


SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

8 yorum:

  1. tarcın kokusu buraya kadar geldı canım elıne saglık

    YanıtlaSil
  2. bu kurabiyeyi çok severim.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok severim cayin ve kahvenin yaninda nefis oluyor. Afiyet seker olsun. Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Nefis ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Tarcinli her lezzet guzeldir. Elinize saglik olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nefis bir aromasi var gercekten. Afiyet seker olsun. Sevgi ve muhabetle :)

      Sil