MALZEMELER:
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
400 gr. mısır nişastası (4 su bardağı )
Aldığı kadar un (2 su bardağı)
YAPILIŞI: Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice harmanlayalım. Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim.
Önceden iyice 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim. Üzeri fazla pembeleşmiyor, kızartmamaya dikkat edelim.
Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken chokellayı benmari usulü eritelim. Eriyince altını kapatalım. Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım. Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım.
Ilınan kurabiyeyi ilk chokellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim.
NOTLAR: Kurabiyeyi iyice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz. Kurabiyeyi servis edeceğiniz gün chokellaya ve mısır gevreğine bularsanız daha iyi olur. Mısır gevreği çıtırlığını kaybetmemiş olur. Bu ölçülerle 36 adet kurabiye çıkıyor. Daha ufak yaparsanız miktarını çoğaltabilirsiniz. Kurabiye chokella ve mısır gevreğine bulanınca çapı büyüyor.
AFİYETLE KALIN :)
çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. Afiyet şeker olsun. Sevgi ve muhabbetle :)
Silcanım iadeyi ziyarete geldim.yaptıkların çok lezzetli görünüyor.Ellerine yüreğine sağlık.sevgiyle kalın....
YanıtlaSilHoş geldin canım :) Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Afiyet şeker olsun. Sevgi ve muhabbetle :)
Silçok guzel olmus elınıze saglık
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun. Çok teşekkür ederim :)
Silellerine sağlık.Benimde çok beğendiğim ve görsel olarak da çok şık duran bir kurabiye.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Afiyet şeker olsun :)
Sil