Sıcacık sobada ve yar ile pişirilip; onun ellerinden yenen kestanenin tadı hiçbir yerde yok :)
Mavişimin kestaneleri nasıl yaptığına gelecek olursak ilk keskin bir bıçakla kestaneleri çizelim. Ardından iyice yanan sobanın üzerine kestanelerimizi dizelim. Ara ara çevirerek pişirelim. İyice patlayıp açıldığında pişmiş demektir. Pişince soba üzerinden alıp rahat soyulması için havluya saralım. 5 dk kadar dinlendikten sonra kabuklarını soyup afiyetle yiyelim :)
SEVGİYLE VE AFİYETLE KALIN :)
çok güzel görüyor, canım çekti :))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Tadı da bir o kadar nefisti :)
Silbabaannemın kuzınesı geldı aklıma o da boyle yapardı afıyet olsun sıze
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilAmerika'da bulduk ama bu fotoğrafları görünce yediğimiz kestane değilmiş anladım.:(
YanıtlaSilBunun ayrı bir zevki ve tadı oluyor. Biz de fırsat buldukça özlem gidermeye çalışıyoruz. Umarım siz de Türkiye'ye gelirseniz bu tadı alma fırsatınız olur :(
Sil