MALZEMELER:
İç Dolgusu İçin:
Böğürtlenli Sos
Kreması :
YAPILIŞI: İlk olarak kremayı hazırlayalım. Creme ole ile krem şantiyi 2 su bardağı sütle çırpıp dolaba kaldıralım. Ardından yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ilık su ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Hindistan cevizi harici kuru malzemeleri bir kaba eleyip ardından karışıma ekleyip 2-3 dk çırpalım. Hindistan cevizini ekleyip karıştıralım. Kalıplara 1 parmak boşluk kalacak şekilde karışımı paylaştıralım.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım. Fırından çıkıp soğuyan keklerin ortasını çay kaşığının arka kısmıyla çok dibe inmeyecek şekilde oyalım. Oyduğumuz kısmı kenara koyalım. Cupcakelerin oyduğumuz kısmına bir miktar böğürtlenli sos koyup oyulan kısmı kapak olarak kapatalım. Hazırladığımız kremayı sıkma pompasına koyarak cupcakelerin üzerine sıkalım. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben süslemede çakıltaşı draje kullandım.
AFİYETLE KALIN :)
oh oh harika valla.Ellerine sağlık canım.Çok şık görünüyor.
YanıtlaSilBir de kilo olarak geri dönmese daha harika olacak canım :) Güzel yorumun için çok teşekkür ederim :) Afiyet şeker olsun :)
Sil