MALZEMELER:
2 bardak bulgur(pilavlık)
4,5 su bardağı sıcak su
1 büyük soğan
1 adet çarliston biber
7-8 tane kuru domates
1 yemek kaşığı salça
tuz, tavuk bulyon
sıvı yağ
YAPILIŞI: Biber ve soğanları küp küp doğrayalım. Tencereye alıp bir miktar sıvı yağda kavurmaya başlayalım. Bir taraftan Kuru domatesleri küçük olacak şekilde doğrayıp tencereye ilave edelim. 3-4 dk kavurup salçayı ekleyip karıştıralım, bulguru da ardından ekleyip az daha kavuralım. 4.5 bardak sıcak su ekleyelim, tuzunu atıp pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.
SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)
Bulguru ve bulgur pilavının her türlüsünü severim. Ellerinize sağlık diliyorum maşallah..:))
YanıtlaSilGuzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :) Afiyet olsun. Sevgilerimle :)
SilBulgur pilavını severim, kuru domatesi de. Ama ikisini yan yana denememiştim.
YanıtlaSilAkşama hemen deniyorum.
İkisi birlikte cok lezzetli oldu ayri bir tat katti. Simdiden kolay gelsin :) Sevgilerimle :)
SilElinize sağlıkçok severim bulgur pilavını kuru domatesli nefil olmuştur sevgiler...
YanıtlaSilKuru domates cok guzel bir lezzet verdi. Afiyet seker olsun. Cok tesekkur ederim sevgilerimle :)
Silboylesını denemedım ama yapılacaklar lıstesıne yazdım elıne sağlık
YanıtlaSilTavsiye ederim Selma Hanimcim. Lezzetine lezzet katiyor. Afiyet seker olsun. Sevgilerimle :)
Sil