31 Aralık 2013 Salı

PIRASALI BÖREK

Pırasanın nefis tadıyla harika bir börek. İçinin çiğden yapılıyor olması sizi korkutmasın. Tamamen pişiyor ve böylesi çok daha lezzetli oluyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
4 adet yufka

İç malzemesi için:
Yarım kilo pırasa
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kekik

Yufkayı ıslatmak için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu

YAPILIŞI: İlk olarak iç malzemesini hazırlayalım. Pırasayı incecik kıyıp bir kaba alalım. İçerisine rendelenmiş kaşar peyniri, yoğurt, yumurta ve baharatları ekleyip harmanlayalım. 1 adet yufkayı alıp tezgaha serelim. Üzerine yağ ve su karışımından sürelim. Ardından üzerine 2. yufkayı da serip aynı şekilde yufkayı karışımla ıslatalım. Yufkaları önce 4′e, sonra da her parçayı 3′e bölerek 12 dilim elde edelim. Geniş tarafa harcı koyup çok sıkmadan sigara böreği sarar gibi saralım. Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.


SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder