MALZEMELER:
YAPILIŞI: Tavukları bir miktar su ile önceden haşlayalım. Suyunu süzüp bir kenara alalım. Pirinci tencerede az miktarda sıvı yağ ile birlikte kavuralım. Ardından kavurduğumuz pirinci fırın tepsimize yayalım. Üzerine haşladığımız tavukları yerleştirelim. Tuzunu serpip, 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ve 1 su bardağı sıcak suyu pirinçlerin üzerine dökelim. (2 su bardağı tavuk suyu + 2 su bardağı su olarak da yapabilirsiniz.) Önceden ısıtılmış yaklaşık 220 derece fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Yaklaşık 40 dk da pişiyor.
ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilCok tesekkur ederim. Afiyet seker olsun. Sevgiler :)
Silçok severek yerim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBizde ailece cok seviyoruz canim. Cok tesekkur ederim. Afiyet seker olsun. Sevgi ve muhabbetle :)
Silof süper valla.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim. Afiyet seker olsun :)
Silharıka gorunuyor aksama ne yapsam dıyenlere guzel fıkır sevgıler
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim. Oldukca pratik ve lezzetli bir alternatif. Sevgilerimle :)
SilBu haliyle de nefis görünüyor. Bir de mesela kuzu kapamada olduğu gibi salça ve yeşillik-taze soğan desteğiyle de nefis olur . Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Biz genelde tavuk kapamayı bu şekilde yapıyoruz. Ama dediğiniz gibi yapılanı da çok seviyorum. Lezzetine lezzet katıyor. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)
Sil