12 Aralık 2013 Perşembe

TAVUK KAPAMA

Herkese Merhaba :) Bu akşam sizlere bizim yörede yaygın olan, genellikle Bayram sabahında yapılıp yenilen nefis bir lezzeti paylaşmak istiyorum. Biz Bayramda sabah kahvaltısına yapmasak da akşam yemeğinde sofralarımızın baş tacıdır Tavuk Kapama. Bu lezzeti hala tatmadıysanız mutlaka yapıp yemenizi tavsiye ederim. Buyrun tarife :)


MALZEMELER:

  • 4 adet tavuk but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
  • 1 su bardağı su (sıcak)
  • tuz
  • sıvı yağ
  •  

    YAPILIŞI: Tavukları bir miktar su ile önceden haşlayalım. Suyunu süzüp bir kenara alalım. Pirinci tencerede az miktarda sıvı yağ ile birlikte kavuralım. Ardından kavurduğumuz pirinci fırın tepsimize yayalım. Üzerine haşladığımız tavukları yerleştirelim.  Tuzunu serpip, 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ve 1 su bardağı sıcak suyu pirinçlerin üzerine dökelim. (2 su bardağı tavuk suyu + 2 su bardağı su olarak da yapabilirsiniz.) Önceden ısıtılmış yaklaşık 220 derece fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Yaklaşık 40 dk da pişiyor.
     
     
    AFİYETLE KALIN :)

    10 yorum:

    1. ellerine sağlık nefis görünüyor

      YanıtlaSil
    2. çok severek yerim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bizde ailece cok seviyoruz canim. Cok tesekkur ederim. Afiyet seker olsun. Sevgi ve muhabbetle :)

        Sil
    3. of süper valla.Ellerine sağlık canım.

      YanıtlaSil
    4. harıka gorunuyor aksama ne yapsam dıyenlere guzel fıkır sevgıler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Cok tesekkur ederim canim. Oldukca pratik ve lezzetli bir alternatif. Sevgilerimle :)

        Sil
    5. Bu haliyle de nefis görünüyor. Bir de mesela kuzu kapamada olduğu gibi salça ve yeşillik-taze soğan desteğiyle de nefis olur . Ellerinize sağlık..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkür ederim. Biz genelde tavuk kapamayı bu şekilde yapıyoruz. Ama dediğiniz gibi yapılanı da çok seviyorum. Lezzetine lezzet katıyor. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)

        Sil