MALZEMELER:
Üzeri için: kuru nane, çörekotu ve susam
YAPILIŞI: Patateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayalım. Nişastasının gitmesi için yıkayıp süzelim. Soğan ve biberi çok küçük olacak şekilde doğrayalım. Salamı da küp küp doğrayalım. Taze naneyi ince olarak kıyalım. Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, baharatları ve tuzu mikser kullanmadan çırpıcı ile çırpalım. Üzerine doğradığımız patates, soğan, biber, salam ve taze naneyi ekleyelim. Elimizle harmanlayalım ve yavaş yavaş un ilave edelim. Çok katı olmaması gerekiyor ben bu malzemelerle 1,5 su bardağı un kullandım. Yağlayıp hafif un serptiğimiz yuvarlak büyük borcama karışımı döküp yayalım. Üzerine kuru nane serpelim.
Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında altı ve üzeri kızarana dek pişirelim.
Dinlendirip dilimleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder