MALZEMELER:
125 gr tereyağı yada teremyağ
1 su bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı sirke
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
4 - 4,5 buçuk su bardağı kadar un
Üzeri için:
yumurta sarısı
çörekotu, susam
YAPILIŞI: Kabartma tozu ve un haricinde tüm malzemeleri harmanlayalım. İyice homojen kıvama getirelim. Yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte kabartma tozunu ekleyelim ve yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip bıçakla üzerlerini çizelim.
Yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında pişirelim. Sonra da afiyetle yiyelim :)
Nasıl güzel görünüyor. Ve ne zamandır salçalı poğaça tarifi arıyordum..
YanıtlaSilEllerinize sağlık diliyorum..
Selam ve sevgiler..:))
Denemeni tavsiye ederim. Harika bir tuzlu kurabiye oluyor. Çok teşekkür ederim. Afiyet şeker olsun. Sevgilerimle :)
Silellerine sağlık canım.Maşallah çok marifetlisin.tariflerin birbirinden güzel.
YanıtlaSilGüzel düşüncen için çok teşekkür ederim canım. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Sevgi ve muhabbetle :)
Sil