28 Aralık 2013 Cumartesi

FIRINDA PATATESLİ TAVUK YEMEĞİ

Çok sevilen nefis bir tavuk yemeği. Tarif için buyrun :)


MALZEMELER:
Yeterli sayıda tavuk baget (dilediğiniz kısmı da kullanabilirsiniz.)
4 adet orta boy patates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, kekik, tatlı pulbiber
Tereyağ
Haşladığımız tavuğun suyu

YAPILIŞI: İlk olarak tavuğu yarı pişmiş olarak haşlayalım. Patatesleri soyup halka dilimleyelim. Soğanı piyazlık doğrayalım. Fırın kabımıza ilk önce patatesleri, ardından soğanları yerleştirelim. Kekik ve pul biber serpelim.


Tavukları da üzerine dizelim. Orta boy bir kaseye haşladığımız tavuğun suyundan alıp salçayı eritelim. Üzerine tuz ilave ekleyelim. Hazırladığımız salçalı suyu fırın kabındaki yemeğin üzerine dökelim. Su miktarı patateslerin üzerini 1 parmak geçecek kadar olsun. Tavukların üzerine 1′er parça tereyağ koyalım.


Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.


SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)


4 yorum:

  1. ımm kızımın en sevdiği yemek ellerine sağlık canım nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Eminecim. Bizde ailece çok severiz. Afiyet olsun. Sevgilerimle :)

      Sil
  2. en sevdıgımız yemeklerden elınıze saglık

    YanıtlaSil