25 Aralık 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI TOPLAR

Evde kalan keklerinizi değerlendirmek için harika bir alternatif. Servis ederken kurdela ve nazar boncuğu kullandım. Dilerseniz farklı süslemeler de yapabilirsiniz. Tarif için buyrun :)



MALZEMELER:
1 paket krema (200ml)
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağına yakın dövülmüş fındık
Artan kakaolu kek ve kakaolu bisküvi (eğer artan kekiniz yoksa 1 adet pasta tabanı altı ve yarım pakete yakın bisküvi kullanabilirsiniz. )

Bulamak İçin: Hindistan cevizi, dövülmüş fındık

YAPILIŞI: Kremayı yapışmaz bir tencereye alalım. İçerisine 2 paket bitter çikolatayı kıralım. 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edelim. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştıralım. Kremayı kaynatmayalım. Çikolata eriyip homojen bir kıvama gelince altını kapatalım. Çikolatalı kremayı oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Artan kek ve bisküvileri robottan geçirelim. Oda sıcaklığına gelen çikolatalı kremamızın içerisine yavaş yavaş robottan geçirdiğimiz keki ve bisküviyi ekleyelim. Üzerine dövülmüş fındığı ilave edelim. Kaşıkla karıştıralım. şekil verebilecek kıvama getirelim. Üzerini kapatıp dolapta 20-25 dk dinlendirelim. Dinlenen karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp elimizde yuvarlayıp top haline getirelim. Hindistan cevizi ve dövülmüş fındığa bulayalım. Buzdolabında dinlendirip kürdan batırıp servis edelim.


SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)

4 yorum: