8 Aralık 2013 Pazar

EKMEK HAMURU İLE PIRASALI KIYMALI BÖREK

Fırından alacağınız ekmek hamuruyla kolayca hazırlayabileceğiniz oldukça pratik nefis bir börek. Tarif için buyrun :)

 
MALZEMELER:

  • 4 adet ekmek hamuru

  • İç Harcı İçin:
    • 1 bağ pırasa
    • 100 gr kıyma
    • 4-5 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1′ er çay kaşığı pul biber, kırmızı toz biber, kekik
    • yarım çay kaşığı karabiber
    • tuz, sıvı yağ
    Sosu İçin:
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • yarım çay bardağı sıvı yağ
    YAPILIŞI: Fırından aldığımız ekmek hamurunu biraz dinlendirelim.

     
    Soğan ve pırasayı küçük şekilde yemeklik doğrayalım. Kıymayı tencereye alıp rengi dönene kadar kavuralım. Ardından pırasa ve soğanları ekleyelim. Yeterli miktarda Sıvı yağ ve tuzunu ekleyip kapağını kapatalım. Arada karıştırarak kavuralım. Kavrulunca salçayı ekleyip karıştıralım. Baharatları da ilave edip 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım.

     
    Yuvarlak fırın tepsisini yağlayalım. 2 adet ekmek hamurunu tepsiye alıp elimizi çok hafif yağlayarak tepsinin içerisinde tepsi boyutunda açalım.

     
     İç harcı üzerine yayalım.

     
    Kalan 2 hamuru da hafif unlayıp merdane yardımıyla tepsi boyutunda açıp üzerine kapatalım. Kenarlarını açılmasın diye parmaklarımızla içine doğru bastıralım.Ardından kare olarak dilimleyelim. Sosu için; Yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağı çırpalım. Böreğin üzerine döküp fırça yardımıyla her yerine sürelim.

     
    Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında pişirelim. Fırından çıkınca üzerine çok az su sürüp üzerine tepsi kapatıp dinlenmeye bırakalım.
     
     
     Dinlenen böreği bıçakla kesik yerlerinin üzerinden tekrar geçip servis edelim.

     
     AFİYETLE KALIN :)

    10 yorum:

    1. Bende ekmek hamuruyla bol kurusoganli peynirli börek yaparim
      diger böreklere göre daha zahmetsiz ama lezzetide tatmin edici oluyor hakikaten.
      ellerinize saglik.Allah c.c. emanet sevgiler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Soğan herşeye çok lezzet katıyor. Hamur açamadığımız zamanlar için kurtarıcı oluyor. Çok teşekkür ederim :) Allaha emanet. Sevgi ve muhabbetle :)

        Sil
    2. Sanki pide görüntüsü var. Ekmek hamuru fırından almak iyi fikir. Nefis görünüyor iç harcıyla, ellerinize sağlık.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Tesekkur ederim. Oldukca da pratik oluyor. Afiyet olsun.

        Sil
    3. Ekmek hamurundan yapılan şeylere bayılıyorum...Ellerinize sağlık..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Benimde cok hosuma gidiyor Fatos Hanim yumusacik ve cok lezzetli oluyor. Afiyet seker olsun :)

        Sil
    4. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Cok tesekkur ederim canim :) afiyet seker olsun. Kocaman sevgiler :)

        Sil
    5. Maşallah valla.Hızına yetişemiyoruz.Bütün tariflerin süper.ellerine emeklerine sağlık canım.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Cok tesekkur ederim canim. Begenmen beni cok mutlu etti :) afiyet seker olsun. Kocaman sevgiler :)

        Sil