14 Aralık 2013 Cumartesi

HAMSİ BUĞULAMA

Herkese merhaba :) Bugün balık sevenler için lezzetli mi lezzetli bir tarifim var. Buyrun tarife :)

 

MALZEMELER:

1,5 kg hamsi
yarım limon
yarım domates
zeytinyağı
yarım çay bardağı su
tuz

YAPILIŞI: Hamsilerin kılçıklarını temizleyelim. Bol su ile yıkayıp süzgece alalım. Süzüldüğünde bir kaba alıp tuz serpelim ve elimizle iyice harmanlayalım. Ardından orta boy bir tepsiye hamsileri katlı şekilde dizelim. Üzerine zeytinyağı ve yarım çay bardağı su gezdirelim.


Soğanı piyazlık doğrayıp balıkların üzerine serpelim. Limon ve domatesi dilimleyip üzerine serpiştirelim.


Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında kızarana kadar pişirelim.


Yanında bol yeşillikli bir salata ile servis edebilirsiniz.


SEVGİ VE AFİYETLE KALIN :)))

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık nefis görünüyor ama bizim evde pek buğulama yenmiyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Bizde baligin her turlusu yenilir. Afiyet seker olsun. Sevgi ve muhabbetle :)

      Sil